2015. sze 29.

Pécsi Kávé-ahová mindenki hazatér

írta: SweetSzandi
Pécsi Kávé-ahová mindenki hazatér

11800099_1605249263069418_4960199201197540560_n.jpgKedves Olvasók!

Ezen a héten Pécs szívében, az Irgalmasok utcájában jártunk, hogy felkeressük a helyet, amiről az elmúlt pár hétben rengeteget hallottunk. A dzsámi felé haladva bal kéz felől találjuk az udvart, ahol a Pécsi Kávé megnyitotta kapuit, bár az igazat megvallva- nem tősgyökeres pécsiként- viszonylag nehezen sikerült rábukkannunk a bejáratra. A kis udvarba lépve egyből magával ragadott minket a hely környezete, atmoszférája. A kerthelyiség viszonylag tágas, nyitott, nincs bezsúfolva rengeteg asztal, ami szerintünk nagyon jó pont. Az ajtón belépve éreztük igazán azt a bensőséges, barátságos hangulatot, ami az egész kávézót jellemzi. A berendezés rendkívül egyszerű, letisztult, és stílusos. A tér központi eleme a téglával kirakott bárpult, ami olyan érzést kelt, mintha a saját konyhánkban ülnénk. Az üzlet viszonylag kis alapterületű, éppen ezért mindössze négy asztal áll a vendégek rendelkezésére, azonban itt mindjárt szeretnénk is leszögezni, hogy pont ez az, ami a hely varázsát adja. Ez a bensőséges, otthonos érzés valószínűleg pont abból fakad, hogy nem egy óriási teremben ülünk együtt 30 másik, harsány emberrel. Úgy gondoljuk, hogy egy ideális kávézó pont ilyen: az ember elvonul a zajos hétköznapokból, beül egy csendes sarokba a barátaival, vagy a párjával és élvezi a finomabbnál finomabb kávékat. Az is elnyerte a tetszésünket, hogy minden kiegészítő autentikus volt, sehol nem találkoztunk harsány színekkel, ami elvonta volna a figyelmet a lényegről. 11903876_1611219612472383_1206653790198284839_n.jpgA termékeket illetően ki szeretnénk emelni, hogy a hagyományos ízeken kívül a Pécsi Kávé bővelkedik a különlegességekben, hiszen kapható náluk filteres, illetve fehér pörkölésű kávé is. Számunkra az is óriási pozitívum volt, hogy ők is gondolnak a diétázókra, cukorbetegekre, illetve a laktózérzékenyekre, hiszen az itallapon külön feltüntették a választható „extrákat” úgy, mint a nyírfacukor, vagy akár a laktózmentes tej. Sütemények terén nem ilyen nagy a választék, de természetesen minden nap változó kínálattal kaphatók itt is édes finomságok. Ottjártunkkor a fehér pörkölésű kávéból készült Latte Macchiatot, illetve Cappuccionot kóstoltuk meg szilvás-grízes rétessel. A kávé egy igazán különleges élmény volt, mivel korábban egyikőnk sem kóstolt még hasonlót. Nekünk leginkább valamiféle sütőtökös utóíz jött le, de ez egyáltalán nem vont le az értékéből, sőt, inkább hozzátett.12033208_159967124347886_3884245024758164478_n.jpg

A Pécsi Kávé egyik legnagyobb versenyelőnye- az atmoszférája mellett- a kiszolgáló személyzet. A két barista kiválóan végezte a munkáját, látszott, hogy szívügyük a hely, rendkívül kedvesen, figyelmesen szolgáltak ki mindenkit, szuper volt látni a lelkesedésüket. Nem mellesleg a kávék terén ugyanilyen szakértők, hiszen bármilyen kérdésre egyből választ tudtak adni, és amikor megkértük a minket kiszolgáló úriembert, hogy ajánljon nekünk valamit, egyből az ízlésünkre volt kíváncsi: látszott az, hogy nem „csak” eladni akar, hanem élményt nyújtani. Ezen kívül mi sem mutatja jobban a profizmusukat annál, minthogy a közelmúltban egyikőjük nyerte meg egy budapesti verseny fődíját.

A hely árfekvése véleményünk szerint közepesnek mondható, egy Latte 450 Ft-ba került, ami az alapanyagot tekintve egyáltalán nem kimagasló.

A Pécsi Kávé aktív Facebookon is, sok hasznos információt, és aktualitást osztanak meg nap, mint nap a közösségi oldalon. Weboldaluk nincs, de úgy véljük, hogy az ő célközönségüket leginkább Facebookon tudják elérni.

Összességében nagyon pozitív véleménnyel vagyunk a helyről, bátran ajánljuk Nektek, mi sem utoljára látogattuk meg őket.

 

Szólj hozzá

kávé belváros sütemény Pécs Pécsi Kávé Irgalmasok útja