2015. dec 02.

Miller's Café - A palacsinta birodalom

írta: SweetPécs
Miller's Café - A palacsinta birodalom

Kedves Olvasóink! 12006366_1130418983653849_5619179560400023640_n.jpg

Egy kis megszakítás után újra folytatjuk barangolásunkat a desszertek és sütemények világában.  Pécs szívében és nyüzsgésében maradva, ellátogattunk az Árkádba, ahol az októberben nyitott Miller’s Caféban kóstoltuk meg a palacsintakínálatot. A kávézó az Árkád második emeletén található az ételszigettől nem messze, nagyon előnyös és könnyen megközelíthető helyen hiszen, ha valaki ebéd után, vagy akár vásárlás közben vágyik egy kis felfrissülésre, ihat egy finom kávét, vagy ha megéhezik, és könnyű ebédre vágyik, ehet egy gyors és finom palacsintát.

Úgy gondoljuk, hogy a kávézó atmoszférája teljes mértékben passzol a bevásárlóközpont fiatalos lendületéhez. Egyik legnagyobb különlegessége a helynek, hogy hatalmas kanapékkal, fotelekkel várják a kikapcsolódni vágyókat, akik a kényelem miatt talán még tovább maradnak náluk.  A kávézó színeiben a különböző natúr föld jegyek jelennek meg így ezekkel mindig divatosak tudnak maradni. Ezt a letisztultságot apró részletekkel teszik egyedivé, ilyen például az étlapjuk, ami a maga egyszerűségével mégis felhívja magára a figyelmet. 1898240_1154210151274732_2019510760713908332_n.jpg

Az ital és palacsintakínálatuk egyaránt igen széles, úgy alakították ki, hogy mindenki megtalálja a kedvencét. Az italok között megtalálhatóak a hideg üdítőitalok, gyümölcslevek, különböző jó minőségű villányi borok, amik kiválóan passzolnak az édes és sós palacsintákhoz egyaránt, vagy akár egy baráti beszélgetést is megkoronázhatnak. A forró italok szortimentje is igen széles, a kínálatban megtalálhatók, a forró csokoládék különböző variációi, a szálas teák különleges ízekben és emellett persze a jó minőségű kávék, amik laktózmentes tejjel is kérhetők, kedvezve ezzel a tejcukor érzékenyeknek. Az édes szájúak és a sós ízek kedvelői is egyaránt megtalálják kedvencüket a széles palacsintakínálatból. Itt említeném meg a kávézó nagy versenyelőnyét, hiszen a kávék mellett a palacsintákat is elkészítik laktózmentes változatban, illetve odafigyelnek a gluténérzékenyekre is, hiszen számukra rizslisztből készítik a palacsintát. Mi ott jártunkkor a sós palacsinták közül megkóstoltuk a tonhalasat és a magyarost, illetve az édes palacsinták közül a „bountyt” (ananászos-kókuszos nutellás) palacsintát. Mindegyik nagyon finom volt és emellett laktató is, éppen ezért, hogy elkerüljük az ebéd utáni eltompulást J egy finom Latte Macchiatoval fejeztük be az étkezést. 12309412_1010009415689245_1587835795_n.jpg

Árak tekintetében közepesnek mondanánk, hiszen egy Latte Macchiato 450-500 Ft körül van, míg a palacsinta ízesítéstől függően a maximum 1090 Ft-t érheti el. Úgy gondoljuk, hogy az ízeket és mennyiségeket figyelembe véve, ez egy teljesen korrekt árnak mondható.

A Millers’s Café versenyelőnye és megkülönböztető jegye is egyaránt az, hogy hasonló jellegű kávézó nincs Pécsett. Emellett megmutatták, hogy egy ilyen egyszerű ételt, mint a palacsinta, egy kis fantáziával milyen különleges étellé lehet varázsolni. Mindezt úgy tették, hogy alkalmazkodnak a fiatalos nagyvárosi, nyüzsgő életstílushoz és a trendekhez. És milyen jól csinálják, mi biztos, hogy visszatérünk még hozzájuk! :) 

Szólj hozzá

palacsinta café sós palacsinta édes palacsinta Millers Cafe